Hypnoterapi

Hypnoterapi

Hypnoterapi är ett kraftfullt verktyg för att byta ut ogynnsamma attityder mot nya bättre, för att bli kvitt fobier och beroenden, lindra smärta och andra psykosomatiska problem. Genom hypnosen blottläggs relativt snabbt bortträngt omedvetet material som är relevant för helandeprocessen.

Hypnos kan också användas för att stärka och gynna utveckling inom idrott, dans och andra konstnärliga aktiviteter.

 

I det undermedvetna registreras och lagras allt du upplever, och det skapas energikopplingar och minnen som återkommer och förstärks när du stöter på situationer som påminner om händelserna i det förgångna. Som program som körs om och om och igen. Det är en del av vårt lärande och det underlättar för oss för det mesta eftersom det skulle ta alldeles för mycket kraft att processa alla intryck som om det vore första gången varje gång. Vi behöver den funktionen. Men det undermedvetna kan inte skilja på fantasi och verklighet eller på rätt och fel så ibland håller dessa program oss tillbaka i livet, och ger oss känslor, tankar och beteenden som hämmar eller skadar oss. Exempel på sådana program är fobier, dålig självtillit, självsabotage, beroenden (t.ex. rökning), överätning, tvångshandlingar och mycket, mycket mer. Varför är inte motivation och viljestyrka nog för att ändra på det då? Svaret är att viljan ligger i det medvetna sinnet, medan vanor, mönster, och föreställningar om hur det skulle kännas att göra något ligger i det undermedvetna sinnet. Viljan och förnuftet säger en sak men så sker något helt annat på autopilot. Viljan förlorar alltid mot fantasin eftersom fantasin är så mycket mer kraftfull. Hade vi kunnat ändra våra negativa beteenden med viljestyrka så hade vi väl redan gjort det, eller hur?

Den goda nyheten är att vi faktiskt kan ändra på dessa program! Genom hypnos får vi tillgång till och kan kommunicera direkt med det undermedvetna. Med hjälp av hypnoterapi kan vi ändra dessa mönster och programmeringar, så att känslor, tankar, övertygelser och handlingar blir precis så som vi önskar. Vilja, förnuft och känsla kommer då att dra i samma riktning vilket gör de positiva förändringarna bestående.

 

Vill du veta mer om vad hypnos är och hur en terapisession går till? Ta kontakt för mer information och boka in en session för att få till varaktiga förändringar i ditt liv!

 

Vad kan jag göra för dig?

Jag kan hjälpa dig med att bli av med din fobi, få bukt med ångest och rädsla, jobba med viktkontroll och idrottsprestationer, sluta röka (om du bestämt dig), stärka ditt självförtroende eller hjälpa dig att hitta lugn i dig själv. Är du sockerberoende, lider du av svartsjuka, ilska, stress, sömnproblem, stamning, ätstörningar, allergier, missbruk: drogberoende, alkoholism, rökning, sockerberoende? Behöver du smärtlindring eller har du problem av något annat slag så tveka inte att höra av dig!

Copyright © 2015 Nova Vita. All Rights Reserved